Утеплювач для фасаду: види, переваги та правила монтажу

Утеплення фасаду є необхідним для забезпечення ефективної теплоізоляції будівлі. Правильний вибір та встановлення утеплювачів допоможуть значно знизити втрати тепла, покращити енергоефективність та продовжити термін служби будівлі. Утеплювачі для фасаду потрібно вибрати з урахуванням особливостей будівлі та їх характерних якостей.

Основні різновиди утеплювачів

Сучасний ринок пропонує утеплювачі наступних видів:

  • мінеральна вата;
  • пінополістирол;
  • пінополіуретан;
  • ековата та ін.

Мінеральна вата виготовляється з базальтового волокна і є відмінним теплоізоляційним матеріалом. Вона має високі теплоізоляційні та звукоізоляційні властивості, а також є вогнестійкою. Даний матеріал відрізняється гарною теплоізоляцією та стійкістю до вогню та гарною звукоізоляцією. Недоліком матеріалу є властивості всмоктування вологи. Це знижуватиме її ефективність, вимагає якісної гідроізоляції.

Пінополістирол буває двох типів – екструдований та Expanded. XPS має більшу міцність і вологостійкість, ніж EPS. Головними якостями такого матеріалу є відмінна теплоізоляція та висока міцність на стиск. Пінополіуретан є піноподібним матеріалом, який наноситься методом розпилення, утворюючи суцільний утеплюючий шар. Матеріал має відмінні теплоізоляційні властивості, водовідштовхувальні, мінімальні шви. Ековата виготовляється з переробленого паперу та є екологічно чистим утеплювачем. Зазначимо, що завжди можна замовити Утеплювачі на https://alex-group.com.ua/ua/utepliteli/.

Встановлення утеплювачів

Перед початком встановлення утеплювача необхідно підготувати поверхню фасаду. Переконайтеся, що стіна очищена від старих покриттів, бруду та пошкоджень. При необхідності усуньте тріщини та нерівності. На підготовлену основу укладається пароізоляційний шар, щоб запобігти проникненню вологи зсередини будівлі. Зазначимо, що завжди можна переглянути Утеплювачі на https://alex-group.com.ua/. Панелі обраного утеплювача, зокрема мінеральної вати, кріпляться на фасад за допомогою клею або дюбелів. Шви між панелями необхідно закласти для запобігання втратам тепла. Панелі пінополістиролу приклеюються до фасаду спеціальним клеєм. При необхідності додатково закріплюються дюбелями. Останнім етапом є нанесення декоративного фінішного покриття, такого як штукатурка або облицювання. Це захистить утеплювач від зовнішніх впливів та надасть фасаду завершеного вигляду.


Notice: Undefined index: integration_type in /home/f115164/public_html/elitecolumbia.com/wp-content/uploads/.sape/sape.php on line 2012